Румен Овчаров: Задкулисието поръча Кирил Добрев за лидер на БСП и присъда за мен

Kiril Dobrev BSP Buzludga 2019

Дни след като Специализираният наказателен съд призна за виновен бившия министър на икономиката от правителството на Сергей Станишев – Румен Овчаров и го осъди на две години условно, като уважи и гражданския иск на държавата срещу него в размер на 15 милиона лева, бившият дългогодишен лидер на БСП-София, обвини съда, че е изпълнил поръчка на Борисов и Пеевски срещу него.

Във вторник пред Би Ти Ви Овчаров заяви: „Аз съм осъден за това, че като министър не съм упражнил контрол върху едно дружество и не съм му събрал наемите. Присъдата е абсурдна и абсолютно поръчкова. Абсурдна е, защото държавата упражнява контрол като собственик на капитала на акционерни дружества по правилата на търговския закон. Тя играе ролята на общо събрание. То никъде няма управленски функции. То има функциите да приема годишния отчет и да освобождава ръководството. Никъде нямаме правото на контрол, нито в Търговския закон, още по-малко на управление. Още по-абсурдното е, че този наем, който ми се присъжда като вина, той е събран. Той е платен„, каза Овчаров.

Той вижда и още една причина за осъдителната присъда и тя е свързана със сегашната политическа ситуация – с протестите срещу правителството на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев, както и с предстоящия на 12 септември пряк избор на нов лидер на БСП, който той нарече „ключов“.

Задкулисието или „октоподът“, както го наричам явно е преценил, че битката за БСП е ключова в тази ситуация„, каза Овчаров.

Той добави, че целта е партията да бъде овладяна от послушните и ги посочи поименно: „Кирил Добрев, който заяви че ще се кандидатира за лидер на БСП, пловдивският бизнесмен Георги Гергов и бившият председател на социалистическата партия Сергей Станишев, който сега е евродепутат“, заяви Овчаров.

„Изборите за лидер са след месец. Ако на тези избори спечелят хората около Кирил Добрев, Георги Гергов и Сергей Станишев, Бойко Борисов може да спи спокойно оттук нататък“, коментира социалистът.

„Тези, които са поръчали на Кирил Добрев да се пробва за председател на партията, те са поръчали и мен“, уточни той.

А на въпроса кои са тези хора, Овчаров отговори така: „Имам предвид Бойко Борисов, Делян Пеевски – това са хората. Проблем съм на Пеевски, защото не му позволявам да овладее БСП“, заяви бившият лидер на социалистите в София.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 05.08.2020 — 12:19
Червено.bg © 2020 Frontier Theme