Президентът Радев с коментар за служебното правителство, протестите и премиера Борисов

prezident Rumen Radev

Готов съм със служебно правителство”.

Това заяви снощи пред журналисти президентът Румен Радев.

Служебното правителство е ясен конституционен инструмент. И ако някой се страхува от Конституцията, това означава ли, че ние трябва да я отменим?”, попита риторично Радев.

Преживяваме исторически дни. Тази история се пише от всички българи от всички възрасти. Тези протести отварят пътя към бъдещето на България. Хората са на площадите, набира се огромна обществена енергия и не виждам сила, която да може да й противостои. Този процес е необратим“, каза президентът.

Той заяви, че няма друг изход, освен премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев да си подадат оставките.

Аудиозаписът с цинизмите: Брутални обиди към президента Радев в нов аудиозапис, свързван с премиера Борисов

Президентът коментира и аудиозаписа на предполагаемия телефонен разгомор между премиера Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев:

Този разговор ясно показва кой е поръчителят на цялата очерняща кампания, която се води спрямо президентската институция. Жалкото е, че в паническите опити за лично спасение министър-председателят завлича цялата своя партия и всички свои съпартийци на дъното. Там има много почтени хора и сега те трябва да носят чуждия позор“.

Румен Радев смята, че призивите на премиера Борисов за диалог са измамни, защото той едно говори пред камерите, но по телефона дава съвсем други указания.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme