Скандал в парламента между депутатите от БСП и ГЕРБ заради премиера Борисов

Borisov djip yuli 2020

Парламентарната група на “БСП за България” напусна пленарната зала на парламента след скандал с депутатите от ГЕРБ.

Сериозно напрежение възникна в началото на заседанието в пленарната зала.

От БСП обвиниха ГЕРБ за начина, по който социално-икономическите мерки, представени в началото на седмицата, влизат за разглеждане в парламента.

В програмата на Народното събрание е предвидено те да бъдат разгледани утре в преходни и заключителни разпоредби на друг закон, за да може да влязат в сила от 1-ви август.

В декларация социалистите упрекнаха премиера Бойко Борисов, че за пореден път раздава пари от джипа си и настояха той да даде отчет пред народните представители.

Ninova parlament BSP rech yuli 2020

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви от парламентарната трибуна:

Министър-председателят да дойде и да не говори пред парламента за мазнинки, това може да го казва на улицата. Тук да дойде с числа – какво е изпълнението на бюджета, какви са прогнозите до края на годината, откъде идват тези два милиарда, как ще бъдат компенсирани и да дебатираме как тези пари ще стигнат до хората – пряко до семействата, пряко до домакинствата, пряко до малкия и среден бизнес. Това, което правите днес, наливате още масло в огъня на протестите, не го ли разбирате?!”.

БСП отново поискаха оставката на кабинета с бурни скандирания и настояха за 15-минутна почивка, в която да изчакат премиера да дойде. Такава не беше дадена.

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова определи поведението на червените депутати като просташко и заяви:

Вие сте тук да защитавате интересите на българските граждани. Българските граждани очакват социалните мерки, които бяха анонсирани и тази седмица ние трябва да ги запишем в съответните закони. Този дневен ред отговаря на очакванията на българските граждани“.

Председателят на парламента Цвета Караянчева наложи наказание на депутата от БСП Стоян Мирчев за обида към премиера.

В изказването си от парламентарната трибуна Мирчев заяви, че “Борисов, цитирам, се крие като мишка“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme