Брутални обиди към президента Радев в нов аудиозапис, свързван с премиера Борисов

audozapis zapis kompromat

Нов аудиозапис с глас, много приличащ на този на премиера Бойко Борисов, изтече в публичното пространство днес. Този път събеседникът в разговора е нарачен “Томиславе”, което навежда на мисълта, че Борисов говори с вицепремиера Томислав Дончев, коментира “Дума“.

Основна тема на разговора е президентът Румен Радев, за когото гласът от записа изрича брутални квалификации, псувни и ругатни.

И този път аудиозаписът е разпратен до медиите от анонимен подател.

Записът най-вероятно е от края на 2018 година, когато в няколко града имаше протести срещу цените на горивата. Гласът, приличащ на на този на Борисов, коментира, че водачи на протестите са хора, “каращи “Мерцедеси”, които харчат по 20 литра бензин за километър“. И твърди, че “бедните хора се возят на градския транспорт“. Освен това гласът казва “Крепиме фронта до евроизборите” и допълва, че “не е сега моментът” да се вдигат данъци. Вероятно става дума за обсъжданото по това време увеличение на данъците върху автомобилите. Президентът Радев наложи вето върху промените, което беше преодоляно в парламента. Така промените влязоха в сила от началото на 2018 година.

Гласът от записа коментира гневно президента Румен Радев и изказванията му. После се чуват квалификации както за държавния глава, така и за хората в България: “Само че когато си обграден от тъпанари – нито може да се прави политика, нито да се говори истината и да се правят реформи. Няма такова нещо…Правилни неща с такъв президент не се правят. С такава опозиция не се прави“.

Следва разсъждение по темата “какъв летец е” президентът: “Във Финландия забраняват вече в града Хелзинки да се движат коли от догодина… Само градският транспорт…електро… Но това са финландци, не са БГ, не са си избрали един прост летец! Бил летец… Ми ние имаме хиляди летци! Тоя къде вози по двеста и петдесет пътника в самолета е сто пъти повече летец у гражданската авиация“.

Червено.bg  не публикува аудиозаписа, нито точни цитати от него, защото голяма част от изреченото не отговаря на нормите на публичното поведение – нито за обществени фигури, нито за български граждани.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme