Премиерът Борисов от прозореца на джипа към служител на строителна фирма: Викаш… тези, които работят, не протестират?

Borisov djip yuli 2020

В станалата традиционна форма за публични изяви на премиера Бойко Борисов – видео, излъчвано във Фейсбук профила му, докато шофира джипа си по пътища в строеж, той даде да се разбере какво е мнението му за протестите в страната и отправи съвет към медиите, които ги излъчват на живо – да се включват “лайв” и от строителството на пътища.

Борисов днес бе във Враца, където посети няколко инфраструктурни обекта и обяви, че “откриваме най-високотехнологични заводи“, а на фона на кризата заради коронавируса страната е втората с най-нисък бюджетен дефицит в Европа.

Там „спонтанно” го посрещат работници и служители, които са строени и скандират: “Бойко, Браво!” и “Благодарим!”.

Плътно до премиера Борисов вървят кметът на Враца Калин Каменов и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

След това се отправи със служебния джип, за да нагледа лично изграждането на лот 2 от пътя Ботевград-Мездра.

По пътя Бойко Борисов спира работници и в типичния си стил подхваща разговори: “Как си, наборе?”, “Действаш ли?”, “Жив и здрав да си!”. Учудва се колко млад е работник, който управлява тежка строителна техника: “На 19 години и караш тази машина? Ама имаш книжка, всичко, нали?”

В един момент премиерът насочва разговорите към продължаващите 20 дни протести с искане за оставката му, както и за оставката на главния прокурор.

Ще ходите ли на протест?”, обръща се премиерът Борисов към група от работници. Жена и двама мъже, които очевидно са от ръководстовто на строителната фирма, отговарят вместо работниците: “Немат време, няма време, работят“. Премиерът продължава: “Викаш, тези, които работят, не протестират?”

Разбира се, в София да си протестират“, казва в отговор един от мъжете, а Борисов заключава: “То и затова няма тука път.”

След това в джипа Борисов продължава разсъжденията по въпроса: “Представи си всички тея багери да протестират, тогава ще избягаме“. В един момент, докато шофира, той влиза в ролята на въображаем говорител:

Инвеститорите вече идват. Ето сега нашите драги зрители ще могат на живо от протеста на работниците да се включат. Протестиращи работещи не спират да работят. Напук на всички продължават да изграждат бъдещето на младите хора, защото младите хора така ще се върнат в България“, реди премиерът.

Бойко Борисов се удивлява колко много тежка техника е струпана, за да прокарва път, колко трудна е работата, какво коства пробиването на скалите. “Взривяват, изриват, взривяват, изриват“, казва премиерът. В един момент той се обръща към регионалния министър Петя Аврамова, която също е в джипа: “Затова е много важно навреме да плащаме“, а тя уверява, че Пътната агенция е предвидила средствата.

Включвайте се на живо оттука, да видят хората какво правят“, обръща се премиерът към медиите, докато шофира по строящия се път.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme