Скандал в парламента между депутати от ГЕРБ и ПГ на “БСП за България

Narodno sabranie

В парламента се стигна до скандал между депутати от ГЕРБ и Парламентарната група на “БСП за България”.

Народни представители от управляващата партия осъдиха снощните сблъсъци, които бяха предизвикани от провокатори по време на протеста в София. Те раниха двама служители на реда. Пострадали са и протестиращи.

Депутатът Тома Биков предизвика недоволството на левицата в пленарната зала. Той заяви, че “волно или неволно БСП съучаства в организирана престъпна група“.

В декларация от Парламентарната група на ГЕРБ Тома Биков заяви още, че политическата отговорност за “лумпените” носи президентът Радев, който четири години “сее омраза”, а тези, които снощи са предизвикали ексцесиите, нямат нищо общо с хората, които са били там, за да изразят недоволството си.

Всичко това е част от един сценарий, за който ние предупреждаваме от няколко дни и предупреждаваме най-вече вас, защото вие сте най-голямата опозиционна сила, чийто лидер декларира, че има два начина правителството да падне. Уважаеми колеги, не сме на площада. Вие съучаствате в момента, волно или неволно, част от вас съзнателно – други не, в сценарий на организирана престъпна група“, обърна се депутатът от ГЕРБ към своите колеги от БСП.

Те реагираха остро. Народните представители от ПГ на “БСП за България” Георги Свиленски и Валери Жаблянов отхвърлиха категорично атаката на управляващата партия. Те заявиха, че социалистите винаги са отстоявали държавността и демокрацията. Жаблянов се обърна към ГЕРБ и призова управлението да бъде сменено чрез избори:

Нека да говорим истини. Г-н Биков, парите от Дубай са в чекмеджето и се пазят с пистолет до главата. БСП е партията, която никога, по никакъв повод не е давала основание да бъде обвинявана за връзки с мафията. И до днес, независимо от мястото, което заема в парламент, отстоява законността и реда в страната. И, ако г-н Биков задава въпроса какво става днес в България, отговорът е изключително прост – недоволството е резултат от вашето управление“.

От БСП поискаха вътрешният министър да дойде в НС и да обясни всички подробности и предприети мерки, свързани със снощните сблъсъци по време на протеста.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme