Корнелия Нинова: Единственият изход от ситуацията в страната е оставка на правителството

Ninova plenum BSP

Членове на Националния съвет проведоха нелегитимно заседание на колективния орган на партията. За да има заседание на Националния съвет, трябва да има поне 93 присъстващи от 185-членния състав. Присъстваха 74 по официален списък. Това не е пленум на Националния съвет – официалният колективен орган на БСП, а сбирка на членове на НС по интереси. Тя е нелегитимна и не може да взима решения, важащи за БСП“.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция снощи в централата на партията.

Тя припомни, че на 13 юни е имало редовно заседание на Националния съвет, на което е изнесла доклад – оценка за управлението. “В него много ясно казах – мафиотско-олигархичен модел на управление. Единственият изход от ситуацията в страната е оставка на правителството. Предложих – общонародна подписка за вот на недоверие и внасяне на такъв вот. Тези членове на НС на БСП, които са се събрали, тогава отхвърлиха оценката на правителството в доклада и не го приеха. Отхвърлиха предложението за участие в протести и подписка, която да предшества вот на недоверие. Те предложиха национална кръгла маса с ГЕРБ“, подчерта Нинова.

Лидерът на БСП увери, че в сряда парламентарната група на левицата ще внесе вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов в Народното събрание.

Призоваваме всички, които искат промяна на модела на управление, независимо от партийната си принадлежност, в деня, когато този вот ще бъде дебатиран в парламента, да ни подкрепят извън него“, заяви Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова призовава членовете и симпатизантите на партията да не се поддават на провокации: “Това, което се случи, е провокация. Това е опит – поредният за 4 години, да бъде разколебана БСП отвътре. Членовете и симпатизантите на БСП сте истинската сила на партията. Четири години ни подкрепяте и четири години провеждаме като политика това, което сте ни възложили. Сега е ключовият момент да завършим тази битка – този модел на управление да си отиде. Оставка и нормална държава с умни, почтени, грамотни и компетентни хора, които да я управляват“, категорична е лидерът на социалистите в България.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme