Хиляди отново протестираха в центъра на София

Sofia protest yuli 2020

Повече от 7 часа продължи протеста срещу управляващите вчера в София. Хиляди хора се бяха събрали пред сградата на Президенството.

След 23:30 часа полицаите свалиха щитовете си, а протестиращите ги аплодираха, информира БНР. До сблъсъци не се стигна, въпреки че провокатори обиждаха полицаите и дори хвърляха предмети по тях.

Провокатор хвърли бомбичка към кордона от служители на реда. Тогава полицаите с жилетки “Антиконфликт” бяха заменени с части на Жандармерията. Кордонът стана по-плътен, а служителите на реда сложиха шлемове и щитове.

Двама полицаи са пострадали, съобщиха от пресцентъра на МВР. Това е станало при възникнало напрежение след 21 часа снощи – от хвърлени множество предмети, стъклени бутилки и бомбичка. Единият служител на реда е с наранявания и обгаряния, а другият е с по-леки травми, уточниха от полицията.

Sofia protest yuli 2020

От пресслужбата на болница “Пирогов” съобщиха, че  без опасност за живота са двамата пострадали при протеста на 10 юли.

“И 21-годишният, и 29-годишният мъж са без изменение в общото състояние. Те остават за наблюдение и лечение в лечебното заведение”, допълниха от Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme