Корнелия Нинова отправи силен призив към българите, управляващите активираха “вътрешната опозиция” в БСП

Stanishev Ninova

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи силен призив към българските граждани:

Вчера – изплашени и вцепенени от нарастващото недоволство в цялата страна – премиерът Борисов, вицепремиерите му и представителите на управляващото мнозинство направиха недопустими внушения, включително и за БСП.

Първо – десетките хиляди протестиращи българи на различни възраст, с различни политически убеждения, с различни професии, не са платени провокатори. Те са почтени хора, които искат справедливост.

Второ – Борисов управлява 10 години със страх и репресии. Вчера направи същото. Внуши, че Партийният дом ще бъде запален. Че БСП “ще счупи” държавата. И жестоко бяха бити беззащитни хора. Няма да търпим това повече“, категорична е Нинова.

Поздравявам всички, които преодоляха страха и излязоха да кажат – “Стоп”. Призовавам нашите членове и симпатизанти да продължават да организират, да подкрепят и да се включват в протестите в цялата страна.

В сряда внасяме вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти. Призовавам всички – без оглед на партийни симпатии, в деня, в който този вот се дебатира, да ни подкрепят пред сградата на Народното събрание. Мирно, спокойно, без провокации и ексцесии.

ГЕРБ счупиха държавата. Всеки ден оставане на власт е пагубен за България. Единственият начин това да спре е оставка на правителството“, е позицията на лидера на БСП.

Нинова отправи своя призив на фона на поредния опит на т.нар. “върешна опозиция” в БСП да разцепи партията. Очевидно активирани от външи сили, те се опитаха да свикат заседание на Националния съвет на БСП – разширеното ръководство на партията.

Сбирката, на която не беше събран необходимият кворум – участваха 74 души, за да се проведе заседание на НС на БСП, се провали, категорични са Корнелия Нинова и другите представители на ръководството на партията.

В сбирката участваха Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Георги Гергов, Кирил Добрев, Калоян Паргов, Красимир Янков, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, Драгомир Стойнев, Валери Жаблянов и други от т.нар. “вътрешна опозиция” в БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme