Антикорупционната комисия проверява районен кмет от ГЕРБ (СДС) поради публикация със заглавие: “Общинари пилеят по гръцки острови пари за деца в риск”

Antikorupcionna komisia

Savina Savova kmet raion Vazrazhdane Sofia razsledvanaКомисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) започва проверка срещу кмета на район “Възраждане” в София Савина Савова, което е избрана с листата на ГЕРБ/СДС, както и срещу нейната заместничка Татяна Димитрова.

Проверката е за установяване на конфликт на интереси, съобщиха от пресцентъра на КПКОНПИ.

Антикорупционната комисия се е сезирала по публикация във вестник “Труд” от 6 юли, със заглавие: “Общинари пилеят по гръцки острови пари за деца в риск“:

Общинари от район „Възраждане“ си правят семинари в Гърция и Испания, както и по курортите в България с пари от бюджета на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Десетки командировки до островите Тасос и Корфу, както и до Барселона са подписани от кмета Савина Савова за обществените възпитатели, част от които са на възлови постове в общината и по съвместителство са и членове на комисията.

Освен в чужбина, те редовно прескачат и до Албена, Банско, Хисаря, Боровец, Поморие, Несебър, Сандански, Трявна. Савова твърди, че семинарите в България се организират от Централната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, а освен това имат почти задължителен характер“, се казва в публикацията на “Труд”, по която се е сезирала Антикорупционната комисия, пише epicenter.bg.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme