Разпитаха премиера Борисов и той отново атакува президента Радев

Borisov razpit Bobokov yuli 2020

Премиерът Бойко Борисов беше разпитан в Специализираната прокуратура в качеството му на свидетел заради комуникацията си с бизнесмена Пламен Бобоков.

При пристигането си, министър-председателят не спря при събралите се журналисти, а направо влезе в сградата. След като престоя вътре около 30 минути, Борисов излезе и заяви:

Питаха ме по делото за отпадъци, за познанството ми с братя Бобокови. За да се угоди на президента, прокуратурата прави тези публични събития. Той каза, че имало двоен аршин, като са викали неговия секретар Пламен Узунов и всички са знаели, а мен са ме викали и никой не е знаел“.

Премиерът обясни, че с Пламен Бобоков се познава повече от 10 години и винаги е смятал, че е почтен бизнесмен, като му е оказвал съдействие за бизнес зад граница.

Никога не съм разговарял с Атанас Бобоков. Питаха ме и за либийския кораб, единственото, което съм правил – говорил съм с либийския колега, случая го изяснихме. Разпоредил съм Гранична полиция да пази кораба в Бургас. Имаме ли съдебно решение, ще го изпълним“, добави Борисов.

За разменените съобщения с премиера съобщи самият Бобоков. Пратил му SMS в края на миналия март, за да му поиска помощ за казуса с либийския танкер Бадр BADR. След това се срещнали за кратко.

Три дни, след като министър-председателят потвърди и за съобщението, и за срещата и коментира, че не вижда нищо нередно в това, обвинението съобщи, че Борисов е призован като свидетел.

Освен него на разпит са призовани депутатът от ГЕРБ и областен партиен координатор в Русе Пламен Нунев, както и бившият шеф на управляващата партия в града – Росен Даскалов. Чатове с двамата били открити в телефона на Пламен Бобоков. Той също има призовка за днес по разследването за търговия с влияние, по което все още няма обвиняеми.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme