Още 25 деца получиха помощ от благотворителна инициатива под егидата на президента

prezidnet Rumen Radev

Общо 339 деца са подпомогнати от началото на сегашната благотворителна инициатива “Българската Коледа”, която се провежда под егидата на президента Румен Радев. Тя стартира на 1 декември 2019-а и ще приключи на 30 ноември 2020 година. Събраните средства са общо 561 450 лева (bgkoleda.bg).

От постъпилите през май т. г. заявления, са одобрени и подпомогнати 25 деца за медикаментозна терапия, рехабилитация и помощни средства. Отпуснати са им 31 306 лв.

От началото на сегашното 17-о издание на “Българската Коледа” са постъпили общо 363 заявления от родители на деца с различни заболявания – ендокринологични и нефрологични, детска церебрална парализа, епилепсия, хидроцефалия, мускулна дистрофия тип Дюшен, аутизъм и др. Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно.

Съгласно правилата на кампанията даренията за нуждаещите се деца се превеждат на дарителска банкова сметка, предназначена за набиране на средства за посочената в заявлението цел. На сайта на инициативата (bgkoleda.bg) са публикувани правилата, редът за кандидатстване и документите, които родителите следва да попълнят и изпратят на посочения адрес.

Във връзка с реализирането на целите на Кампания 2019/2020 г. е открита процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на медицинска апаратура, финансирана със средства от “Българската Коледа”. Информация за нея е публикувана на официалния сайт: president.bg.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme