Народен представител: БСП се опасява, че средствата от европейските програми може да се озоват отново в чекмеджетата на властта

evro-milion-pari

Подкрепихме актуализацията на бюджета, защото тя е по инициатива на Европейската комисия и Европейския съюз. БСП винаги е подкрепяла инициативи, които са от полза на България. Но тези пари ще дойдат, ако българската държава представи конкурентни проекти. БСП се опасява средствата от европейските програми да не се озоват отново в чекмеджетата на властта“.

Това заяви пред Би Ти Ви народният представител от “БСП за България” Румен Гечев.

Gechev BSP

Социалистът изрази надежда отпуснатите средства отново да не се отклонят  към олигарси, какъвто е примерът с Българската банка за развитие: “Първо бяха отклонени 70 милиона лева за една колекторска фирма, с бухалки. Последните скандали са с Първа инвестиционна банка. Тази сделка още не е финализирана, тъй като правителството се притеснява, защото сделката е дадена на следствените органи“, каза Гечев.

Той коментира, че “до момента 27 000 фирми са подали  молби за помощ за последиците от кризата с коронавируса, като от тях са одобрени само 880, а нито една  не е получила нито 1 лев помощ.

Народният представител е категоричен, че “е неистина, че правителството  е запазило работните места на над 200 000 българи”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme