Президентът Радев представи хубава и полезна инициатива

prezidnet Rumen Radev

Днес, на Международния ден на детето, президентът Румен Радев представи интернет платформата “Спортувай с президента”.

Целта на инициативата е олимпийски, републикански и световни шампиони в различни спортове да мотивират младите хора да спортуват:

Бъдещето принадлежи на нациите, които не само развиват индустрия, наука и нови технологии, но и подготвят усилено своите граждани за предизвикателствата на това бъдеще – да бъдат физически и психически здрави и устойчиви, с изграден характер, морални ценности и родолюбие. А това означава масов спорт, физическа активност, природосъобразен начин на живот и патриотично възпитание още от най-ранна детска възраст”, заяви държавният глава.

В платформата има и “президентски тест”, който е предназначен за оценка на общата физическа годност на децата. Той включва комплекс от седем двигателни упражнения: лицеви опори, коремни преси, бягане “Совалка”, дълъг скок, набиране на лост, бягане 400 метра и наклон напред.

При представянето на инициативата беше обявено, че 68 процента от българите никога не са спортували, а едва една трета от децата между 10 и 14 години се занимават със спорт.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme