Лидерът на БСП: Имунната система на партията проработи

Ninova plenum BSP

“БСП е истинският носител на леви политики, защото всичко, което се налага да се прави за преодоляване на последиците от коронакризата, ние предлагаме от няколко години. То обаче беше отхвърляно, а сега е реален процес… БСП е автентичният носител на лявото“.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред Би Ти Ви. Тя коментира кризата, предизвикана от епидемията от новия коронавирус.

След здравния проблем обаче, както се вижда, идва по-тежкият – в икономически и социален план. Виждате и недоволството, което се надига както в България, така и в Европа“, заяви Нинова.

Тя цитира проучване на Европейския парламент, което показва, че България е в едно от най-тежкото положение във връзка със загуба на работни места, ниски доходи и огромни дългове, които българите имат да плащат.

Нинова изтъкна, че левицата от години настоява да се защити националното производство, както и за нов модел в здравеопазването. По думите й в кризата си е проличало, че държавните и общинските болници са грабнакът на здравеопазването. Тя изрази надежда, че един ден те няма да бъдат търговски дружества.

По повод избора на председател на БСП, тя коментира: “Датата на избора е 26 септември.”

На въпрос на журналист от Би Ти Ви – дали кандидатурата на заместник-председатела на БСП Кирил Добрев за лидер на партията “не е театър между двамата”, Нинова отговори: “Не участвам в театри. За първи път на този избор ще гласуват всички членове на партията. Всички са добре дошли с програма и идеи. И нека хората да изберат“.

По думите й вътрешните противоречия, които напоследък стават публични, вредят на имиджа на БСП и е редно въпросите да се обсъждат на партийните форуми на партията.

Здравият разум надделя, имунната система на партията проработи“, изтъкна Нинова.

Тя отбеляза, че в последните седмици върви кампания срещу БСП:

Политическите ни опоненти, т.нар. вътрешна опозиция и публични говорители повтарят едни и същи думи. Личи, че общ център ги изработва“, каза Нинова.

“Докато аз съм председател, решенията за БСП ще се вземат от БСП, а не от външни сили”, заключи лидерът на социалистическа партия.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme