Вицепрезидентът Илияна Йотова с хубаво послание в чест на днешния празник

rsz_iliana_iotova

Честит 1-ви юни на малки и големи деца, на всички, запазили детския плам в душите си! Днес е ден на радостта, на нашите слънца – българските деца!”.

Това послание отправи вицепрезидентът Илияна Йотова в чест на Международния ден на детето.

Държавата е длъжна да осигури равен старт на всяко дете, независимо в коя част на България, в какво семейство е родено. Всяко бедно дете, всяко изоставено дете, всяко отпаднало от училище дете – това са непростими провали на държавата и обществото ни“, категорична е Йотова.

Всеки ден, всеки миг всичките ни действия трябва да са посветени на детето. И най-големите ни постижения нямат никаква стойност, ако не успеем да дадем на децата на България сигурност, обич и топлина, подкрепа и смели мечти! За тях трябва да градим благоденстваща България в мирен свят, който дава криле, а не издига стени“, се казва в посланието на вицепрезидента.

Честит празник, скъпи деца! Без умора изследвайте света. Той ви очаква с безброй добри възможности и чудеса! Ние, възрастните, ще бъдем до вас и ще ви подкрепяме в първите ви плахи стъпки, за да се превърнат те в големи и уверени крачки напред към успехите. Ще продължаваме да се учим от вашата вяра в доброто, да черпим от вашата мъдрост, защото, както е казал Екзюпери: „Възрастните никога нищо не разбират сами, а за децата е уморително все да им обясняват и обясняват“, пише Илияна Йотова в социалната мрежа “Фейсбук”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme