Заместник-председател на парламентарна група: Гласувахте вот на недоверие на правителството

Narodno sabranie

Парламентът прие на първо четене предложенията на ГЕРБ и “Обединени патриоти” за промените в Закона за ДДС.

Те предвиждат намаляване на косвения данък от 20 на 9 процента за ресторантьорски услуги и за продажбата на книги. Всички останали предложения бяха отхвърлени.

Дебатът започна с недоволството на червените депутати, които реагираха остро на отсъствието на финансовия министър Владислав Горанов от пленарната зала.

Социалистите настояха той да дойде и лично да обяви пред депутатите позицията на министерството, която беше изразена остро и категорично против намаляване на косвения данък преди дни на сайта на финансовото ведомство.

Владислав Горанов не дойде, нито пък заместникът му Росица Велкова.

От парламентарната група на “БСП за България” поискаха прекъсване на заседанието, което не беше прието. Социалистите обявиха, че липсата на премиера и на финансовия министър е вот на недоверие към правителството. Заместник-председателят на ПГ на “БСП за България” Георги Свиленски се обърна към депутатите от управляващото мнозинство:

Вие разбрахте ли какво направихте?! Току що гласувахте вот на недоверие. Вие не искате министър-председателя, не искате министъра на финансите, не искате председателя на бюджетната комисия, не искате заместник-министри. Какво искате? Да си ходят. И докато ние ги чакаме да си ходят – да ви кажа, колеги – в момента министър-председателят – с министъра на финансите, в Перник се возят с джипа. Може би, раздават негласуваните от вас все още пари?!“, каза народният представител Георги Свиленски.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme