Корнелия Нинова разговаря с посланика на САЩ, ето какво обсъдиха

Ninova razgovor video

Лидерът на БСП Корнелия Нинова e провела видеоконферентна среща с посланика на САЩ в София Н. Пр. г-жа Херо Мустафа, съобщиха от пресцентъра на партията (bsp.bg).

Основните теми, които са дискутирали двете дами, са били свързани с настоящата обстановка в България, социално-икономическите последствия от кризата с новия коронавирус (COVID-19) и потенциалните мерки за тяхното преодоляване.

Лидерът на БСП е заявила, че извънредното положение не бива да се превръща в извинение за потъпкването на основни принципи, сред които спазването на върховенство на закона.

Във времена на несигурност е изключително важно управлението да се основава на прозрачност“, е изтъкнала Нинова.

Тя е запознала Н. Пр. Мустафа с предложението на БСП, което беше прието, за създаване на Временна парламентарна комисия за контрол върху разходите на публични средства, насочени към преодоляване на последствията на заразата.

Лидерът на БСП е посочила, че прозрачността при разходването на държавните пари е от изключително голямо значение.

Нинова е очертала основните мерки, които БСП предлага, за преодоляване на социално-икономическите последствия от кризата. Те включват финансова подкрепа за хората, останали без доходи, стимули за най-засегнатите сектори на икономиката, намаляване на ДДС върху храни и лекарства, както и целеви помощи за местната власт.

Лидерът на БСП е подчертала значението на засиленото сътрудничество между България и САЩ в условията на глобална пандемия и предстоящата световна икономическа рецесия.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme