Президентът Радев предупреди за възможна рецесия в България и масова емиграция

prezident Rumen Radev

Президентът Румен Радев оцени като положителни мерките, които правителството взе за ограничаване на разпространението на новия коронавирус.

Кабинетът взе ясни и навременни мерки за социална дистанция. Това е много положително“, каза държавният глава. Той обаче заяви, че има драстично изоставане с въвеждането на реални, ефективни социални и икономически мерки.

В интервю за Би Ти Ви (btvnovinite.bg) държавният глава поиска безвъзмездна помощ за хората в нужда. Той предложи те да получат ваучери за храна.

Поради факта, че закъсняваме с подкрепата на хората в нужда, на домакинствата и малкия и среден бизнес, други държави, които го направиха, ще бъдат далече пред нас във възстановяването“, каза Румен Радев.

Той смята, че това може да доведе до рецесия и масова емиграция. “Това е за мен най-лошият сценарий“, заяви президентът на Република България.

Той коментира и изявление на премиера Борисов, който по време на задочна размяна на позиции през медиите обяви в национален ефир, че бащата на държавния глава е починал: “Аз нямам нужда от личен говорител, който да обявява за смъртта на моя баща. Ако имах нужда, щях да помоля премиера да бъде такъв“, каза президентът Радев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme