Млади социалисти помогнаха на три сирачета, тяхната майка е починала от пневмония

pomosht dete race

Лидерът на БСП – София Калоян Паргов и младежи от Градския съвет на столичните социалисти организираха дарителска кампания в помощ на три сирачета и тяхната баба.

Първите продукти – бебешка храна и памперси, достатъчни за един месец, детски столчета, креватчета, матраци, дезинфектанти и маски – вече са при семейството.

mladi socialisti pomosht siracheta Sofia

Калоян Паргов и млади социалисти от София направиха дарението.

Това е огромна човешка трагедия! 36-годишна майка – на 9-месечни близначки и на по-голямо момченце, почина от двустранна пневмония преди около месец. Наложи се спешно да търсим институциите за помощ, за да може бабата на децата, която малко преди това е загубила и съпруга си, да ги припознае. Административно вече всичко е наред и жената ще започне да получава съответните държавни помощи за децата. Сега тя се нуждае от всякаква подкрепа, за да може да се грижи за внучетата си. Това, с което ние помогнахме, е само началото. Продължаваме с кампанията. Предстои да осигурим и лаптоп на момченцето, което е ученик, за да може да се включи в дистанционното обучение по време на кризата“, разказа Калоян Паргов.

Той добави, че цялата организация на столичните социалисти в момента е насочила усилията си в помощ на нуждаещи се хора.

Паргов даде за пример дейността на кмета на район “Изгрев” в София д-р Делян Георгиев от БСП.

Той е организирал собственици на малки квартални ресторантчета и заведения на територията на района. Заедно със социалния патронаж всеки ден приготвят и разнасят топла храна на нуждаещи се“, разказа лидерът на столичните социалисти.

Това е отличен пример, който трябва да бъде подет не само от другите райони на София, но и в цялата страна. Ето една ефективна мярка срещу кризата. Тя помага на най-тежко засегнатия в момента малък бизнес от една страна, а от друга – на най-нуждаещите се хора. Освен това е и голяма подкрепа за социалния патронаж, към който все повече граждани ще се обръщат в следващите 30-40 или повече дни. Подобна дейност не се нуждае от някакво специално административно решение. Тя е въпрос на инициатива и желание на самите кметове“, коментира Калоян Паргов.

bspsf.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme