Народен представител към управляващите: Обричате хората на гибел и страдания

bolnica zdrave smartnost

Болници са пред финансов колапс, защото много от тях спират приема на планови пациенти по време на извънредното положение“.

Това обявиха народни представители от парламентарната група на “БСП за България” по време на дебатите около актуализацията на държавния бюджет.

Вчера в болницата в Белоградчик масово лекари са подали оставка и тя е пред закриване. Съдбата й ще бъде последвана от множество малки болници, защото нищо не е предвидено в бюджета като помощ към тези болници, нито към общините“.

Това заяви от трибуната на Народното събрание секретарят на парламентарната група на “БСП за България” Филип Попов (bsp.bg).

В област Видин ще остане една функционираща болница?! Обричате хората на гибел, страдания и невъзможност да се лекуват изобщо!”. С тези думи Попов се обърна към депутатите от управляващото мнозинство. Той ги призова да направят корекции при  актуализацията на държания бюджет и да помогнат на малките болници.

Filip Popov BSP deputat sekretar PG BSP za Balgaria

Колегата му от парламентарната група на “БСП за България” Георги Йорданов изтъкна, че при актуализацията на бюджета не е предвидена нито стотинка за медицинските лица на първа линия

Тези, които са на предния фронт, не са уважени даже с едно изречение в актуализацията на бюджета. За тях не е предвидена нито стотинка“, заяви Георги Йорданов от парламентарната трибуна.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme