БСП: Кметът Фандъкова да спре обществената поръчка за покупка на леки автомобили насред тежка криза

Fandakova GERB

“Съветниците от групата на БСП в Столичния общински съвет поискаха кметът на София Йорданка Фандъкова да прекрати “незабавно” обществена поръчка за покупка на леки автомобили”, съобщиха от партията (bspsf.bg).

Обявената поръчка от заместник-кмета по транспорта на Столична община Кристиан Кръстев – за покупка на 6 броя леки автомобили за нуждите на Дирекция “Транспорт”, към настоящия момент е ненужна. Тя изцяло е необоснована във време на тежката криза, предизвикана от непознатия вирус COVID-19“, категорични са социалистите.

Съветниците припомнят, че в бюджета на Столична община за 2020-а година са планирани 250 000 лева за доставка на леки автомобили за нуждите на СО.

Особено сме впечатлени от изричното изискване по отношение на цвета на леките автомобили – тип “седан” или “лимузина” – сиви“, заявяват от БСП.

Общинските съветници настояват да бъде прекратена обществената поръчка, защото “противното би било висша проба обществено лицемерие“.

Цялото бързане си го обясняваме с предстоящата актуализация на бюджета на Столична община, при която този разход неминуемо трябва да бъде съкратен“, е позицията на групата на БСП в Столичния общински съвет.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme