БСП: Кметът Фандъкова да спре обществената поръчка за покупка на леки автомобили насред тежка криза

Fandakova GERB

„Съветниците от групата на БСП в Столичния общински съвет поискаха кметът на София Йорданка Фандъкова да прекрати „незабавно“ обществена поръчка за покупка на леки автомобили“, съобщиха от партията (bspsf.bg).

Обявената поръчка от заместник-кмета по транспорта на Столична община Кристиан Кръстев – за покупка на 6 броя леки автомобили за нуждите на Дирекция „Транспорт“, към настоящия момент е ненужна. Тя изцяло е необоснована във време на тежката криза, предизвикана от непознатия вирус COVID-19„, категорични са социалистите.

Съветниците припомнят, че в бюджета на Столична община за 2020-а година са планирани 250 000 лева за доставка на леки автомобили за нуждите на СО.

Особено сме впечатлени от изричното изискване по отношение на цвета на леките автомобили – тип „седан“ или „лимузина“ – сиви„, заявяват от БСП.

Общинските съветници настояват да бъде прекратена обществената поръчка, защото „противното би било висша проба обществено лицемерие„.

Цялото бързане си го обясняваме с предстоящата актуализация на бюджета на Столична община, при която този разход неминуемо трябва да бъде съкратен„, е позицията на групата на БСП в Столичния общински съвет.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 06.04.2020 — 10:20

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme