Заводи спират или намалавят работа, служители са в принудителен отпуск или са съкратени

zavod avtochasti Pazardghik Kostal

Големи промишлени предприятия у нас започват да намаляват работа, да затварят производства, да пускат служители в принудителен отпуск или дори да ги съкращават, пише “Сега”.

Изданието твърди, че от 30 март военният завод “Дунарит” е минал на “санитарен минимум” на работа. От 1000 души само 200 са останали на работа, за да довършат започнати поръчки. Освен кризата поради разпространението на новия коронавирус, от “Дунарит” посочват, че имат проблем и със забавяне на разрешенията за износ на продукция от Министерството на икономиката.

В “Стомана Перник” също са намалили производството.

Заводът за автомобилни компоненти “Костал България аутомотив” в Пазарджик, който е собственост на германската Kostal, също временно спря работа. Работниците и служителите са в отпуск до 19 април, съобщи БНР.

Както и при други производители на авточасти в страната, причината е затварянето на големи автомобилни производители в Европа. Това се отразява на поръчките към местните доставчици. Няма информация дали и другият завод на германсата компания – в Смолян, е в пауза. От местния му поддоставчик “Арексим” обаче потвърдиха, че работят с намален капацитет, пише “Капитал“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme