Народни представители даряват компютри за 20 000 лева на деца в нужда

BSP za Balgaria deputati Ninova Vigenin Svilenski Stoinev Giokov Filip Popov

Парламентарната група на “БСП за България” ще закупи преносими компютри (лаптопи) на стойност 20 000 лева, които ще дари на деца от бедни семейства.

Родителите им не могат да им купят компютри. Поради това тези деца остават извън системата на електронното образование. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

Решихме в този труден момент за много семейства да инвестираме в наука и образование“, отбелязва Нинова. Тя посочва, че от групата са решили да дадат общо 50 000 лева за наука и образование.

Председателят на НС на БСП припомня, че вече са дарили 30 000 лева на Департамента по вирусология към БАН за търсене на лекарство срещу коронавируса, а за 20 000 лева ще закупят компютри на деца.

Ако има нещо, което трайно да реши проблема с болестта, това е ваксина. И ако има нещо, което да гарантира бъдещото развитие на страната, това е качественото образование. Не бива да позволяваме и едно българско дете да остане без достъп до образование. Бъдещето иска образовани млади хора“, категорична е Корнелия Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme