Народен представител: Стотици хиляди хора и семейства няма да получат никаква помощ

hora talpa smartnost

Стотици хиляди хора и семейства няма да получат никаква помощ“.

Така народният представител от парламентарната група на “БСП за България” Румен Гечев коментира пред Би Ти Ви (btvnovinite.bg) предложението на правителството за актуализация на държавния бюджет поради кризата с коронавируса.

Кабинетът “Борисов 3” предлага да бъде увеличен лимитът за поемане на нов държавен дълг – от 2 200 000 000 лева на до 10 000 000 000 лв.

Няма как да подкрепим тегленето на нов, огромен заем… По всичко личи, че правителството на Борисов иска да се отърве от парламентарния контрол и да си харчи милиарди с министерски постановления в месеците преди предстоящите парламентарни избори”.

Така Румен Гечев представи позицията на БСП, която няма да подкрепи в парламента актуализацията на държавния бюджет.

Gechev BSP

“Нямаме никакви гаранции, че въпросните бюджетни средства ще стигнат наистина до тези, които се нуждаят от тази помощ. По предложените схеми, държавата само “си измива ръцете” с така наречените гаранционни кредити, които трябва да се инициират от Българската банка за развитие. Тя напоследък става известна с това, че има слабост към кредитиране и рефинансиране на “бизнесмени” със спорна обществена репутация. Същите субекти сега потриват ръце в очакване на новите “кредити“, коментира народният представител.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

loading...
  1. ЧЕТЕТЕ И ВЯРВАЙТЕ НА ПРОФ.ГЕЧЕВ…НЕ ВЯРВАЙТЕ НА АРТИСТИЧНИТЕ И СЪЛЗЛИВИ “СПЕКТАКЛИ” ….НА БОРИСОВ . ТЕ СА ТОЧНО ЗА ТОВА …. ДА МУ СЪЧУВСТВАТЕ….. КАК, ..ДЪРЖАВАГА НЯМА ПАРИ !!! ИМА НО, НЕ ЗА НАРОДА !! ТОЙ ТРЯБВА ДА СИ ВНАСЯ “ВНОСКИТЕ” …ДЕКА ТРЕБЕ !!!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme