Доц. Атанас Мангъров: Ако не знаем какво се случва, как ще го контролираме?

docent Atanas Mangarov

Доцент Атанас Мангъров, който е член на медицинския съвет към правителството за справяне с кризата с новия коронавирус, заяви пред БНР, че действителният брой на заразените е по-голям.

Инфекционистът е категоричен, че максимално по-голяма част от хората трябва да бъдат изследвани за вируса:

Ако не знаем какво се случва, как ще го контролираме? Не може да управляваш един процес, ако не го изследваш“, канегоричен е ученият.

Ако тестът покаже, че сте заразен, ще си стоите вкъщи. Хората около вас, ако са заразени, също ще са вкъщи. Така много по-целенасочено ще се определят хората, които се нуждаят от строга изолация. Масовото затваряне е хубаво. Правим над максималното на това, което може да се направи, но ако действаме целенасочено, ще имаме много по-добри резултати“, каза доц. Мангъров.

Той подчерта, че хора от всички възрасти могат да се разболеят: “Известно е, че нашето население е много болно и хора в млада възраст имат куп съпътстващи заболявания. Това увеличава риска при заразяване с коронавирус, нещата да тръгнат накриво”.

Инфекционистът смята, че може да се очаква, че върхът на епидемията у нас ще бъде в края на април и началото на май.

Реалната смъртност у нас може да се прогнозира, че ще бъде между 100-200 души. Това се случва всяка година при грипна епидемия“, твърди доц. Мангъров.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme