Президентът Радев с коментар за мерките на правителството на премиера Борисов срещу новия коронавирус

borisov radev

Дългото задържане на ограниченията без убедителни и всеобхватни социални и икономически мерки – при спиране на работата на важни институции като парламента, може да доведе до разрушителни последствия, надхвърлящи далеч последствията от самия коронавирус“.

Това заяви президентът Румен Радев на среща с представители на сектора на информационните технологии. Те са създали система, която проследяваща в реално време разпространението на новия коронавирус, зоните под карантина, достъпните болнични заведения и нуждаещи се от лечение и подкрепа граждани.

Държавният глава каза, че ще предложи на Националния оперативен щаб – да използва тази система. Българска компания е готова да я дари на държавата, обявиха от президентската институция.

Колкото по-често се говори, че в настоящата ситуация сме били във война, толкова по-често трябва да се и напомня, че изходът от всяка война зависи от навременната, всеобхватна и достоверна информация и ефективното управление“, заяви президентът Радев.

Той припомни думите на генералния директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус, че “не можеш да се бориш с огън със завързани очи“.

Важно е не само да спрем разпространението на вируса, но и възможно най-бързо и безопасно да се върнем към нормален ритъм на живот“, подчерта държавният глава.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
  1. Браво на президента Радев!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme