Народен представител: Българските граждани не трябва да бъдат оставяни на произвола на пазара

bednost

Ние сме единни по отношение на мерките против заразата, но не и по отношение на мерките за последващата икономическа криза. Тук е и тактическата грешка на този закон. Той смесва спешни мерки против епидемията с мерки, които могат да бъдат прецизирани и отложени. Тук управляващите грешат„.

Това заяви пред Би Ти Ви народният представител от парламентарната група на „БСП за България“ Явор Божанков.

 Iavor Bozhankov BSP

Народният представител каза, че президентът Румен Радев се е намесил много адекватно, когато е наложил вето на част от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

По отношение на текста в закона, засягащ спекулата, Божанков допусна, че е имало грешка в базата на изчисление, но не и в принципа.

„Българските граждани не могат и не бива да бъдат оставяни на произвола на пазара“, катеогричен е народният представител.

По отношение на икономиката – управляващите, за съжаление, са в ступор. Държавата в момента не помага нито на гражданите, нито на бизнеса. Прехвърля цялата отговорност върху тях и истината е, че изтърваваме важен момент. В икономиката, ако не помогнем на определени сектори – на най-уязвимите, на работниците, после това ще ни струва скъпо. Има производства, които са жизнеспособни и ще фалират и ако сега не се спасят с малко средства, утре ще се наложи да се спасяват с много средства или изобщо няма да могат да бъдат спасени„, каза още депутатът от левицата.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 25.03.2020 — 10:53

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme