Президентът Румен Радев отправи силен призив към управляващите в България

prezidnet Rumen Radev

Президентът Румен Радев призова изпълнителната и законодателната власт да се фокусират и върху социално-икономическата ситуация в страната, в условия на извънредно положение.

Трябва да преодолеем растящото социалното напрежение с конкретни и ясни мерки, които да дадат на българските граждани спокойствие и увереност в собствената им държава. За България е важно да съхрани своя човешки и икономически потенциал“, категоричен е държавният глава.

Президентът посочва, че парламентът е проявил отговорност, съобразявайки се с ветото, което той наложи върху текстове от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Румен Радев допълва, че това дава възможност за ефективното прилагане на мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, което е в интерес на цялото общество.

Истинският дефицит в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение обаче е липсата на убедителен пакет от социални и икономически мерки в подкрепа на най-силно засегнатите в тази ситуация – малкият и среден бизнес, както и хората, които ще загубят работа, сигурност, спокойствие и перспектива за своето бъдеще“, подертава президентът Радев.

Той отбелязва, че такива мерки вече бяха обявени не само от държави със силни икономики, като Франция и Германия, но и от страни с по-ограничени възможности.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme