Парламентът прие частичното вето на президента Радев върху Закона за извънредното положение

prezident Rumen Radev

Народното събрание подкрепи частичното вето на президента Румен Радев върху Закона за извънредното положение.

Държавният глава оспори текстове от закона, които огранчаваха свободата на словото, както и такива, с които се фиксираха цените на стоки и услуги.

narodno-sabranie-parlament

Народният представител от парламентарната група на “БСП за България” Александър Симов заяви, че социалистите нееднократно са възразявали срещу липсата на дефиниция за невярна информация:

Един от мотивите е, че се създавала паника. Но се получава точно обратното. Самата информация, че се ограничава словото, създава паника“, посочи той.

Симов, който е и журналист, подчерта, че свободата на словото е основна свобода, която постигнахме в годините на прехода.

Винаги е време за свобода за словото. Тя не зависи от пандемии. Всички трябва да се чувстваме свободни без заплахата от полицейска кубинка“, каза народният представител.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към народните представители със следните думи:

Изправени сме пред голямо предизвикателство като народ и постоянно се чуват призиви за единство. Ние като политическа сила дадохме своя принос, подкрепяйки извънредното положение. Нашето доверие бе пропиляно от ГЕРБ и “Обединени патриоти”. На първо време трябваше да се ограничи разпространението на болестта. Наложихте най-рестриктивните мерки. Но маски, ръкавици, дезинфектанти и облекла не осигурихте“, каза тя.

Лидерът на БСП отново попита: “От 1,5 милиарда лева излишък как станаха 3,5 милиарда дефицит? Къде отидоха тези 5 милиарда? Днес научаваме, че за ден има нови 1300 регистрирани безработни. Как е възможно?!”, каза Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme