Един от лидерите на БСП: Страхът от неясното бъдеще започва да измества ужаса от заразата

hora talpa smartnost

Страхът от неясното бъдеще започва да измества ужаса от заразата“.

Това заяви пред “Канал 3” лидерът на БСП – София Калоян Паргов.

Той коментира, че този тънък психологически момент ще бъде голямото предизвикателство пред всички в държавата през следващите месеци.

След пандемията от COVID-19 светът няма да е същият, България няма да е същата“. Това коментира Калоян Паргов, който подчерта, че ключовата дума е “солидарност”:

“Солидарност с медиците, солидарност с всички онези социални слоеве, които имат нужда от защита и от перспектива, солидарност с бизнеса. Солидарността е най-важна сега. Очевидно е, че в тази тежка криза лъснаха пробойните в държавата. Обаче не е сега времето да говорим за това. Сега трябва да си извлечем поуки. Пандемията ни наложи да спрем забързания ход на времето, в което живеем, да се вгледаме в себе си и да направим всичко възможно никога повече да не ни се случи нещо подобно“, каза лидерът на столичните социалисти.

Pargov BSP Sofia

Калоян Паргов подчерта, че темата за икономиката на държавата е много важна в момента.

Така е, защото бедността идва тогава, когато икономиката не работи. Когато порядъкът бъде разрушен, настъпва хаос“, коментира Паргов.

“Това е най-важната задача, която стои пред всички политици и партии в България. За нейното разрешаване трябва да мислим сега. Очевидно, че с този Закон за извънредното положение едва ли ще бъдат въведени някакви адекватни икономически мерки. Всички знаем мнението на представителите на бизнеса, на синдикатите… Те очакват далеч по-адекватно поведение на държавата в тази ситуация. Все пак виждаме какво се случва в другите засегнати от COVID-19 страни”, каза лидерът на БСП-София.

Той коментира и предложението на социалистите в парламента за отсрочка за плащане на сметките за ток, вода и парно:

Вирусът е най-опасен за хората на възраст над 60 години. Те не трябва да излизат от домовете си, но за много от тях няма кой да се погрижи, да им осигури най-необходимото за нормален живот. Толкова ли е належащо към момента точно тези хора, които традиционно са най-изрядните платци на месечните сметки, да не пропуснат да се издължат и по време на извънредното положение?!… Немислимо е в момента възрастните хора да бъдат оставени без вода, ток и парно, ако не могат да си платят консумативите навреме този месец. Тук не става въпрос, че изобщо няма да си платят сметките. Говорим за удължаване на сроковете или отлагане на плащането. А какво да правят хората, които в момента са в неплатен отпуск?! Персоналът в ресторантьорския бизнес, работещите в туризма, в сферата на услугите, които са на улицата вече, как ще живеят? Сега трябва да мислим за решения на тези казуси, които са много сериозни”, каза Паргов.

Той благодари и на младите социалисти от София, които се включиха в сформираните доброволчески “Тимуровски команди” на БСП в столицата.

Всички възприеха идеята като кауза и не се изплашиха“, сподели лидерът на социалистите в столицата.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme