Премиерът Борисов с остър коментар за решението на президента Радев да наложи частично вето на Закона за извънредното положение

Radev - Borisov

Сутринта президентът ми се обади, за да ми каже за двата мотива, заради които връща закона„.

Това заяви на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов във връзка с решението на държавния глава Румен Радев да наложи частично вето на Закона за извънредното положение.

На въпрос на журналист – за нарушеното примирие с Румен Радев, Бойко Борисов каза, че въпросът не е към него: „Всички се съгласихме миналата неделя, че мерките на правителството са най-добрите в Европа. И ги изпълняваме. Кое налагаше днес да ме нападнат в гърба така?!„, каза премиерът.

Мъката ми е, че вместо да говорим в един глас за правилните неща, някой реши да се прави на популист„, допълни Бойко Борисов, цитиран от „Дневник„.

Той изрази надежда, че на извънредното си заседание утре парламентът ще разгледа ветото и ще изчисти спорните текстове. Подчерта, че президентът Радев е пропуснал да каже, че „точките за спекулата“ са по предложение на БСП.

По-добре да останем без този текст, отколкото да оставим пазарът да се изкриви„, каза премиерът.

Бойко Борисов посочи, че разговорът му с Румен Радев е бил в добронамерен тон.

Второто, за което ми каза, че ще върне закона, е думичката „невярна“ информация. Аз му казах да я заменят с каквато искат„, посочи премиерът, информира БНР.

Борисов е категоричен, че правителството няма да допусне да се стигне до намаляване на пенсиите:

До последно ще стискаме пенсионерите да имат гарантирана пенсия, защото никой в света не може да каже месец, година… Няма пандемия по-малко от година досега. Дай, Боже, да намерят лекарство! Дай, Боже, да намерят ваксина! Ще се радваме всички. Всякакви безумни предложения – и между другото това, което прочетох и го каза и президентът, няма нито една конкретна мярка„, заяви министър-председателят.

 

Updated: 22.03.2020 — 16:32
  1. Пенсиите не пипай защото тогава ще ядеш хурката !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme