Корнелия Нинова: Държавата трябва да поеме своята отговорност

Kornelia Ninova

Предлагаме да се отложат плащанията на битовите сметки, защото хората са затруднени„.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за Дарик радио.

Тя коментира решението на Народното събрание, че „сроковете за заплащане на дължими суми – във връзка със снабдяването с електрическа енергия на битови клиенти, се удължават от 10 на 20 дни“.

Не знаем колко ще продължи извънредното положение, но това, което се реши в парламента, не е достатъчно. Удължаването на срока означава, че все пак ще се трупат лихви. Нашето предложение беше – плащането на битови сметки да бъде замразено до един месец след приключването на извънредното положение, като се надяваме след този един месец фирмите да започнат отново работа„, допълни Нинова.

Настояваме за актуализация на бюджета. В парламента трябва да бъде представено финансовото състояние на страната„, каза лидерът на БСП.

Тя нарече абсурдно изказването на премиера Бойко Борисов, че вече имало дефицит от 3 500 000 000 лева, след като финансовият министър Владислав Горанов през февруари обяви излишък от 1 500 000 000 лева.

Нинова попита кое е вярното?

Очевидно някой ще прави пари на гърба на трагедията, болестта и смъртта на хора. Виждате, че започна спекула на пазара„, заяви Корнелия Нинова.

Тя коментира и още едно решение, което е включено в Закона за извънредното положение: „Що се отнася до ограничаване на свободата на изразяване, пак няма ясен механизъм – кой ще бъде преследван, кое е вярна или невярна информация„.

Възможно най-бързо след вдигането на извънредното положение ще проведем вътрешнопартийните избори „, каза още председателят на Националния съвет на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 22.03.2020 — 11:53

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme