Управляващите отговориха на предложението на БСП за плащането на тока и водата

malko pari pensii

БСП внесе в Народното събрание проект на решение, с което настоява да се спре плащането на сметките за вода, ток и телекомуникационни услуги по време на извънредното положение в България, както и един месец след неговата отмяна. 

Парламентарната група на левицата предлага още да се наложи мораториум върху спирането на подаването на електроенергия, топлоенергия, вода и телекомуникационни услуги за хората, които не са платили дължимите сметки.

От БСП изтъкват, че поради въведено извънредно положение – във връзка с разпространението на коронавируса, продължителният престой на гражданите по домовете им трябва да бъде придружен с гарантирано осигуряване на елементарни битови условия.

Парламентарната група на “БСП за България” смята, че благодарение на тези мерки ще бъде предотвратено струпването на хора пред пунктовете за заплащане на сметки. Освен това хората няма да се притесняват, че ще им спрат важни битови услуги, които им гарантират минимално спокойствие.

От БСП изтъкват още, че тези действия са необходими, защото много българи ще изгубят доходите си в резултат на наложените рестриктивни мерки.

Управляващите бързо отговориха на предложението на социалистите.

Няма да има мораториум за плащането на сметките за ток. Това обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

“В момента в общите условия на електроразпределителните дружества е записан 10-дневен срок за окончателно издължаване след датата за плащане.Този срок сега ще бъде удвоен. При необходимост срокът може да бъде удължен”, заяви Петкова.

Създава се организация за плащане на сметките на вода“, допълни министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. До 29 март обаче инкасаторите нямало да обикалят да отчитат водомерите. Потребителите щели да правят самоотчети и щели да съобщават данните по телефона, с семеси или чрез Интернет.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme