Президентът Радев с призив в подкрепа на тези, които осигуряват работни места

prezident Rumen Radev

Президентът Румен Радев призова за мерки в подкрепа на българския бизнес, който вече търпи загуби заради ограниченията след въведеното извънредно положение. На среща с държавния глава представители на работодателските организации настояха държавата да изплати веднага задълженията си към фирмите по различни програми и обществени поръчки.

Радев отново призова за строго спазване на всички мерки, препоръчани от институциите за ограничаване на разпространението на коронавируса. Той смята, че само с ограничения, забрани и глоби обществото и икономиката няма да могат да излязат от кризата.

Виждате, че във всички засегнати държави пакет от такива мерки са в ход. Трябва да мобилизираме максимално всички възможни, начин да се получат средства от ЕС. Това вече е факт, но не и достатъчно. Призовах също правителството в спешен порядък да преоцени своите финансови, инвестиционни приоритети, ако се налага, някои проекти могат и да изчакат. Здравето на българските граждани, здравето на българския бизнес не може да чака“.

Представителите на бизнеса настояват държавата да подкрепи хората, останали без работа заради строгите ограничения. Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал и Радосвет Радев от Българската стопанска камара коментираха:

“Държавата, точно в този момент трябва да покаже, че е коректна и да изплати задълженията си по различни европейски оперативни програми и по обществени поръчки”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme