Нинова за извънредното положение в страната: България е изправена пред криза

Ninova parlament Narodno sabranie BSP ianuari 2020

Народното събрание въведе извънредно положение в страната за един месец, считано от днес, заради разпространението на новия коронавирус. Решението беше взето с 201 гласа “за”, и нито един “против” или “въздържал се”.

Първото предложение беше за безсрочно извънредно положение. Ние искахме един месец и с това гарантираме, че правителството няма да злоупотреби“.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на обсъждането в Народното събрание на въвеждането на извънредно положение.

България е изправена пред криза и ситуацията изисква разум, хладнокръвие и отговорност. Най-важно днес е здравето на българските граждани“, заяви Нинова.

Ние искаме да благодарим на лекарите, сестрите и медицинския персонал в българските болници“, обяви председателят на социалистите.

Очакваме правителството да внесе актуализация на бюджета. Заявихме и на министър-председателя, че в тази ситуация – раздаването на пари на парче чрез постановление на Министерски съвет и заобикаляне на Народното събрание, е абсолютно неприемливо“, коментира Корнелия Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme