Президенът Радев с призив за овладяване на кризата с нелегалните имигранти

prezident Rumen Radev

Държавният глава Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, съобщиха от Президентството.

Румен Радев е призовал да бъде приет оперативен план за действие поради миграционния натиск към сухоземните граници на Европейския съюз.

Президенът Радев е подчертал, че защитата на външните граници на Европейския съюз е от ключово значение за гарантиране на сигурността на европейските граждани.

Радев и Мишел са обсъдили ескалацията на напрежението в региона на Близкия Изток, която създава рискове за сигурността на ЕС и може да доведе до нова бежанска вълна.

Президентът Радев е напомнил, че още през пролетта на 2017 година е внесъл предложение за изработването на общ европейски оперативен план за защита на сухоземните граници на Европейския съюз, при рязко нарастване на миграционния натиск.

Румен Радев е обсъдил увеличения миграционен натиск и с президента на Гърция Прокопис Павлопулос. В разговора с него той е подчертал необходимостта от засилена подкрепа от страна на Европейския съюз към Гърция и България за охрана на външните европейски граници.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme