“Галъп Интернешънъл”: Намалява доверието в правителството на Борисов, президентът Радев с най-висок рейтинг

Radev - Borisov

Политическата криза, започнала в началото на тази година, видимо засяга публичния образ на властта – правителството, парламента, министрите и т.н. Сравнението в данните за общественото мнение преди и след началните седмици на годината показва ясно по-неблагоприятни масови възприятия за текущото състояние на страната. Водната криза, скандалите, протестите и т.н. явно създават определени рискове за управлението“.

Това е изводът от поредното проучване на общественото мнение, направено от социологическата агенция “Галъп Интернешънъл”:

За първите два месеца на тази година доверието в правителството спада с 5%, с толкова се покачва и недоверието. С 6 пункта надолу – между декември и февруари, е доверието в Народното събрание. За последно подобни равнища на доверие спрямо парламент и правителство бяха регистрирани по-отчетливо и трайно след избухването на т.нар. „Апартаментгейт” , коментират от “Галъп интернешънъл”.

Традиционният им въпрос- “Накъде върви България?”, показва ръст на негативните оценки с 9 пункта спрямо декември и спад на позитивните със 7 пункта.

Gallup doverie pravitelstvo

Сред основните публични фигури с най-сериозно доверие продължава да се ползва президентът Румен Радев (53%).

Доверието към премиера Бойко Борисов е спаднало с 8% – от 32 до 24 процента. Това означава, че Румен Радев се ползва с доверието на 29% повече българи спрямо премиера, коментират от “Галъп Интернешънъл”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme