Прокуратурата се самосезира по публикацията в испански вестник за “къщата в Барселона”

rsz_prokuratura

Прокуратурата се самосезира по публикацията в испанския вестник “Ел Периодико” със заглавие: “Разследване за пране на пари в Барселона сочи към премиер-министъра на България”.

Случаят стана известен като “къщата в Барселона”.

По линия на механизма за международното правно сътрудничество ще бъде поискана официална информация от испанските власти, за да се изясни има ли данни за извършено престъпление от общ характер.

“В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от всички цитирани в статията лица и ще се изиска документация за осъществявани от тях предполагаеми сделки”, уточняват от държавното обвинение.

Припомняме, че през миналата седмица изданието “Ел Периодико” от Барселона обяви, че полицията в автономната испанска област Каталуня разследва дали Борисов е свързан с международна схема за пране на пари.

Премиерът Борисов отрече да има какато и да е връзка със скандала”

Нямам нито къща, нито някакъв бизнес в Испания. Казвал съм го сто пъти досега, казвам го отново. Не знам защо се замесва името ми?!”, заяви миналия петък в Брюксел министър-председателят.

По-късно той намекна, без да го назове поименно, за роля на президента Румен Радев в разследването срещу него”

В Барселона съм ходил преди 15 години като кмет. Не са мои пари, нямам нищо общо и с тези фирми и никоя служба не ме е търсила да ме запита това вярно ли е. Аз се отнасям с разбиране към всички разследвания на моя съсед по месторабота с неговите шествия“.

След завръщаето си от Брюксел, премиерът вчера направи инспекция на строежа на трасето между Драгоман и Калотина от автомагистрала „Европа”. Борисов отново подкара служебен джип, в който пътуваха негови министри. Пред тях той коментира и “историята с къщата в Барселона”: “Ето, така ме омаскариха с Барселона. Казвам им, че нямам къща, а те пак за къщата питат. Това го пише в учебника по пропаганда…”, каза министър-председателят.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme