Ето как президентът Радев отговори на поредната атака на ГЕРБ

prezident Rumen Radev

“Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление”.

Това заяви президентът Румен Радев в Русе, цитиран от БНР. Той отговори на поредната атака на представители на управляващата партия ГЕРБ.

Тази сутрин в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви, че паметта на Левски е била “поругана под патронажа на президента”. Това било станало по време на гражданско шествие по “Пътя на безсмъртието” вчера, което достигна до паметника на Апостола в София: Президентът Радев: Причините за неволите ни са примирението с лъжата и грабежа, с бедността…

Toma Bikov GERB

В шествието, в което се включи и държавният глава, имало освирквания, възмути се Биков. От името на парламентарната група на управляващата партия той заяви, че президентът Радев “отново се е показал като разединител на нацията” и го призова да се извини:

“Държим да подчертаем, че отговорността за тази срамна и партийно организирана акция се носи лично от Румен Радев. На третата година от своето президентство, Румен Радев не е в състояние да предложи нищо освен пошлост, дребнавост и политическа неграмотност”, каза Биков.

От БСП защитиха президента и заявиха, че шествията и освиркванията са били насочени към политиката на управляващите от ГЕРБ.

 Зам.-председателят на ПГ на “БСП за България” Драгомир Стойнев заяви:

“Считам, че шествието е право на българския президент и никой не може да му забрани той да участва или да ръководи в дадено шествие. Но при вас като че ли основният проблем е защо той не хвали правителството. Второ, освиркванията – доколкото си спомням, именно президентът призова да не се освиркват български политици на този ден. Само че, уважаеми дами и господа, тук е въпросът, на който вие трябва да си отговорите – защо българските граждани ви освиркват? Вината я търсете във вас!”, обърна се Стойнев към депутатите от управляващата партия.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
  1. Вие още ли си мислите ,че вали дъжд….Кой да ви харесва? В ад превърнахте живота на хората, унищожавате всичко до ,което се докопате…Как имате очи да говорите

  2. как Сийка

    Подкрепям мнението на Ванеса !

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme