Премиерът Борисов за нападките към журналисти: Те и в Щатите се нападат, като гледам

Borisov Munhen fevruari 2020

Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти призива на международната организация „Репортери без граници“, които поискаха от българските управляващи да спрат да тормозят журналисти.

От „Репортери без граници“ посочиха случая с Борисов и обръщението му „мисирки“ към журналисти. Той се обърна към тях по този начин, когато му задаваха въпроси относно поредния скандал с президента Румен Радев, който обяви, че оттегля доверието си в правителството.

Емблематичен е и поредният случай със зам.-председателя на парламента Валери Симеонов. Той отправи обвинения към журналистите от Би Ти Ви – Антон Хекимян и Венелин Петков, че били корумпирани, защото не отразили „правилно“ скандала между бизнесмена Васил Божков и един от неговите съдружници Цветомир Найденов.

Ето как премиерът Борисов коментира отношението на Симеонов към журналистите от Би Ти Ви:

Абсолютно, не считам, че Валери Симеонов може да говори по този начин… Трябваше просто да се извини. Някой път човек… изнеревен, може да изпусне реплика„, каза министър-председателят.

Съжалявам, че лидер в коалицията е говорил такива неща„, допълни Бойко Борисов.

На въпрос – трябва ли да се промени политическият модел по отношение на медиите в България, Борисов отговори с въпрос. „Политически модел, какъв е политическият модел? Аз нито имам телевизия, нито имам вестник, нито имам…„.

На уточняващ въпрос – за модела във връзка с нападките към журналисти, Борисов посочи: „Те и в Щатите се нападат, като гледам. Аз съм чувал от президента Тръмп големи нападки по линия на журналистите, така че не е хубаво, не е добре. Пак казвам, не е добре това да се прави. Но пък няма скрито-покрито. Ето, той го е казал, вие сте го отразили. Всеки може да си направи извода„, каза Борисов, цитиран от изданието actualno.com

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 15.02.2020 — 19:17

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme