Народен представител: Нещо мръсно и нечистоплътно броди из коридорите на властта

Anton Kutev parlament

В Народното събрание социалистите определиха заместник-председателя на парламента и лидер на партията НФСБ Валери Симеонов като “заплаха за демокрацията”.

Повод станаха обвиненията, които Валери Симеонов отправи към журналистите от Би Ти Ви – Антон Хекимян и Венелин Петков, че били корумпирани, защото не отразили “правилно” скандала между бизнесмена Васил Божков и един от неговите съдружници Цветомир Найденов.

rsz_1valeri_simeonov

В декларация от парламентарната трибуна депутатът от ПГ на “БСП за България” Антон Кутев заяви, че Валери Симеонов е “арогантен” и попита защо партиен лидер праща прокуратурата пред журналисти.

Нещо мръсно и нечистоплътно броди из коридорите на властта и всички го усещаме. Журналистите между другото го и виждат. И тези от тях, които все още не са се поддали на страха и малодушието, го отбелязват и го разказват. Точно тези журналисти трябва да защитаваме, а не вие управляващите да ги заплашвате. Г-н Симеонов го няма тук, но се обръщам към него: “Цинизмът, който проявихте към майките на деца с увреждания очевидно не е бил случайна проява на социална неадекватност. Днес заплашвате журналисти. Какво да очакваме до края на мандата?! Проблемът, господин Симеонов, не са медиите. Днес сериозният проблем или поне един от най-сериозните проблеми на българската демокрация, сте Вие” “, заяви народният представител Антон Кутев.

БНР

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme