Евродепутатът Петър Витанов коментира корупцията в България

pokum korupcia siva ikonomika plashtane na raka

Темата „корупция” е тази, която вълнува България. В нашата страна битува усещане за безнаказаност и когато посолството на САЩ анонсира, че има висши държавни чиновници, които ще бъдат огласени, обществото очакваше раздаване на справедливост. Това като че ли остана неоправдано„.

Това заяви пред БНТ ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов.

В момента няма ефективна политика за справяне с корупцията„, категоричен е българският евродепутат.

Petar Vitanov evrodepuatat bSP

Петър Витанов коментира и срещите в Брюксел, които председателят на БСП Корнелия Нинова проведе през миналата седмица:

БСП – чрез председателя си, отиде там, за да заяви позициите си по темите, които определят европейския обществен ред. Проведохме срещи на най-високо равнище. Имахме среща с председателя и зам.-предедателя на Европейския парламент – Давид Сасоли и Клара Добрев, както и с председателя на политическото ни семейство Ираче Гарсия. Могат да бъдат направени два извода:

Първият е, че всеки опит – БСП да бъде определена като антиевропейска партия, е очевидно провален. Вторият е, че БСП се възприема като много сериозна опозиция, чието мнение е важно„, каза Петър Витанов.

Нашето правителство не може да се възползва от възможностите, които предоставя Европейският съюз. То не е представило националния си план за екологията и климата, а също и какви са мерките, които ще се предприемат, за да се намалят въглеродните емисии. Не сме участвали в редица програми. Оправдаваме собственото си безсилие с изискванията на Европейския съюз„, категоричен е българският евродепутат.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 10.02.2020 — 21:33

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme