Корнелия Нинова: Правителството беше вредно, сега е опасно за България

Ninova parlament ianuari 2020

Досега правителството беше вредно, сега е риск за България – всяка промяна към по-добро минава първо през оставката му“.

С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова призова от парламентарната трибуна останалите опозиционни партии в Народното събрание да подкрепят вота на недоверие към кабинета “Борисов 3”.

Парламентът обсъжда днес внесения от БСП вот на недоверие към правителството заради провал на политиката му в сектор “Околна среда и води”.

Водната криза в Перник, а вече и в други градове и села, нерегламентираните тонове отпадъци, внесени в България, както и опасните стойности на замърсения въздух, са пряка последица от безхаберие, некомпетентност и корупция в правителството „Борисов 3“. Кризата е управленско бедствие, а не природно“. Така Нинова обобщи основните мотиви за вота на недоверие към правителството.

Кризата в Перник се дължи на умишлено криене на истината заради изборите. Втората причина е безхаберие – от септември насам сме ви предупреждавали точно 14 пъти. Доведохте тази криза с умишлени действия и доказателството е, че има арестувани хора. За решение на кризата са необходими експертни решения, но паникьосани от общественото напрежение, втурнати да спасявате правителството и личния имидж на премиера – продължавате с грешките и рискувате много. Продължавате да заблуждавате хората, че проблемът може да се реши за 45 дни. А вчера ваш министър обяви, че не само, че няма тръби за този тръбопровод, но че тепърва ще се произвеждат и ще се търсят 300 тира, за да ги карате дотук. Бъдете обективни и искрени с хората. Нека “калинките” да замълчат в този момент и да говорят експертите“, заяви лидерът на социалистите.

За 5 години правителството е внесло 735 000 тона боклуци от трети страни, сред които тонове болнични отпадъци. Внесените от Европа болнични отпадъци не подлежат на контрол и не е ясно колко са внесени, призна бившият вече министър на околната среда и водите Нено Димов“, допълни Нинова

След 10 години управление на ГЕРБ и похарчени почти 3 милиарда лева, загубата на вода по водопреносната мрежа се е увеличила от 60 на 61%. Къде отидоха парите за подновяването на мрежата?!” попита тя.

За десет години три пъти е увеличена цената на водата. Резултатите са – негодна за пиене вода, хора на режими, амортизирана водопроводна мрежа… 500 000 души вече са на воден режим“, отбеляза председателят на БСП.

За десет години платихме 500 милиона лева за ремонт на язовирите. Сега 400 са в предаварийно състояние, по информация на министъра на енергетиката. 113 язовира са с неизяснена собственост. Има пълно мълчание за движението на тези пари и резултатите от харченето им“, констатира Корнелия Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme