Корнелия Нинова обсъди водната криза с наши експерти: Хората са на режим, действа се панически!

Ninova eksperti vodna kriza ianuari 2020

Опитахме и успяхме да съберем заедно над двадесет човека – хидроинженери, специалисти, проектанти, строители на язовирите и каскадите в България. Те са изключителни професионалисти. Оказва се, че никой до този момент не ги е потърсил за препоръки, за съвети, за професионално мнение по въпроса – как да се реагира в тази криза, в която изпадна Перник, а и не само там. Това е потенциална национална криза, защото и други градове и общини са пред опасността да бъдат в режим. И други язовири имат проблеми...”.

Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова, която се срещна с експертите в централата на социалистическата партия в София.

Тя обясни целта на срещата: “Да разберем кое е възможно, кое е рисково и какво да се прави оттук нататък, за да не бъдат изоставени близо 500 хиляди българи, които вече са в режим на водата“.

Председедателят на БСП се обърна с апел: “В криза сме. Държавата е в криза, хората са на режим. Нека да не бързаме непрофесионално и неаргументирано да взимаме политически решения, за да се потушава криза и обществено напрежение“.

Нинова обясни още, че и по мнението на експертите управляващите работят “на парче“, действа се непрофесионално и панически.

Тя изрази съжаление, че тези експерти не са канени и управляващите до този момент не са се допитвали до тяхното мнение.

Готови сме да работим с експертите по алтернативи и да внасяме предложенията в парламента“, заключи Корнелия Нинова.

Припoмнямe, чe в пoнeдeлник БCП внece в Народното събрание вoт нa нeдoвeриe към прaвитeлcтвoтo на Бойко Бoриcoв. Мотивите на социалистите за вота са провал на кабинета при опзването на околната среда – вoднa кризa, мръcен въздух в големите градове и внос нa бoклук, който изгарят в ТЕЦ-ове у нас.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme