“Капитал”: Заместник-министър се вози в луксозен автомобил, собственост на наше водно дружество

MRRB Ministerstvo regionalno razvitie blagoustroistvo

Луксозен автомобил “Ауди” – модел “А8”, с регистрационен номер В….РН често може да бъде забелязан пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на столичната улица “Св. св. Кирил и Методий”.

Колата се използва и в момента от зам.-министърa на регионалното развитие Николай Нанков, но е собственост на “ВиК Варна”, пише изданието “Капитал“.

Интересно дали управляващите ще отговорят – защо на фона на нестихващата водна криза в цялата страна едно ВиК дружеството си е купило луксозен автомобил, от който на практика няма нужда?!

Nikolai Nankov regionalno razvitie zamestnik ministar

По информация на “Капитал” колата е произведена през 2010 година. От Министерството на регионалното развитие и благоустройството са уточнили, че автомобилът се използва от тях “на основание договор с “Водоснабдяване и канализация” ООД, гр. Варна, сключен през 2010 г.“.

Това значи, че колата е купена от ВиК оператора във Варна, но почти веднага е закарана в София и не е била ползвана от дружеството особено дълго. На фона на проблема с недофинансирания ВиК сектор, кризата в него и дебата за ниското заплащане на служителите в сектора – използването на автомобил на регионален ВиК оператор от централното управление е необяснимо.

В понеделник на среща с КНСБ Николай Нанков коментираше нуждата от вдигане на заплатите в сектора. Той изрази надежда през 2020 година средните заплати във ВиК отрасъла да бъдат увеличени от 921 лева до 950 лв.

“ВиК Варна” е 51% собственост на регионалното министерство, останалите дялове са на общините в региона.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme