Ще оправи ли Ревизоро околната среда и водите в България?

Emil Dimitrov Revizoro ministar okolna sreda vodite

Номинацията на г-н Емил Димитров за МОСВ е огромен риск за икономиката, енергетиката и природата на България, за здравето на българите„.

Това написа във Фейсбук евродепутатът Радан Кънев. Той коментира предложението на ВМРО – депутатът Емил Димитров-Ревизоро, който е бивш шеф на митниците, да стане новият министър на околната среда и водите. Очаква се той да заеме поста на Нено Димов, който също беше представител на „Патриотите“ в кабинета. Той беше арестуван и обвинен в безстопанственост заради водната криза в Перник. До момента премиерът Борисов не е коментирал по същество обвиненията срещу Димов. Прие веднага оставката, която министърът, който е в ареста, подаде чрез адвоката си.

Освен очевидно некомпетентна, тя (номинацията) е и продължение на досегашната погрешна и опасна правителствена политика, която е враждебна на европейските мерки по околна среда и която изолира българската енергетика и икономика от огромните възможности на Зелената сделка, Инвестиционния план и Фонда за справедлив преход„, пише Радан Кънев.

Изборът на Димитров и продължаването на политиката на ВМРО, довела до оставката и ареста на Нено Димов, ще поставят България в изолация, а енергетиката ни – в невъзможност да се приспособи към бързите технологични и екологични промени. Резултатът ще е енергийна несигурност, скъпо електричество и изоставане на индустрията ни„, твърди евродепутатът.

Радан Кънев смята, че управляващата партия ГЕРБ и премиерът Борисов трябва да поемат пряка отговорност за политиката в сферата на околната среда.

Кънев не е единственият, сочещ Борисов като отговорен за кризата. БСП също иска оставката на кабинета му. Предстои гласуването на вот на недоверие към правителството по тяхна инициатива.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 14.01.2020 — 16:28

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme