Народен представител: 3 милиарда лева са похарчени, но 315 хиляди българи са на воден режим

protest Pernik voden rezhim noemvri 2019

След 10 години и над 3 милиарда лева инвестиции България продължава да губи 61% от водата си. По официални данни 315 хиляди българи са засегнати от воден режим. Случващото се не е в резултат на природно действие,  а от некомпетентността на това управление“. Това заяви пред БНР народният представител от парламентарната група на “БСП за България” Атанас Костадинов.

Atanas Kostadinov BSP deputat

На 20 януари БСП ще внесе вот на недоверие срещу политиките на правителството. Нужен е спешен план за действие, за да се осигури вода за населението на Перник, защото в момента има ресурс само за 20 дни. Но са нужни  и отговори на големите въпроси – как се е стигнало до тази ситуация и как проблемът да се реши изцяло, а не на парче?”, заяви Костадинов.

Социалистът обяви, че вотът на недоверие към правителството ще бъде конструиран в три части. Ще бъдат  изложени факти за кризата с водите и боклуците. Ще бъдат разкрити пропуските и порочните механизми при управление на водите, отпадъците и въздуха. Левицата ще предложи и мерки за решаване на кризисните ситуации.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme