БСП внася сигнал до прокуратурата за далавери с парите за здраве

lekar-zdrave

БСП настоява прокуратурата да извърши проверка на Министерството на здравеопазването заради твърденията на управителя на Националната здравноосигурителна каса Дечо Дечев, че Касата се “източва”.

Това обяви зам.-председателят на парламентарната група на “БСП за България” Драгомир Стойнев: “Най-накрая някой – извън опозицията, в лицето на д-р Дечев, се осмели да повдигне завесата и да каже на българските граждани истината – защо няма пари за тяхното здраве“, каза Стойнев, цитиран от БНР.

Според нас е налице – организирана, координирана и извършена с административна протекция, кражба от здравните вноски на българските граждани. Дали ще има оставка на поредния министър си зависи доколко са верни тези твърдения. Факт е обаче, че българското здравеопазване в последните 10 години се срина, че вече има здравен бизнес. Де факто, освен да се източва Касата – не се предлага абсолютно нищо на българските граждани”, каза зам.-председателят на парламентарната група на “БСП за България.

Dragomir Stoinev Mihailov BSP

Колегата му – депутатът от левицата Георги Михайлов, който е член на здравната комисия в Народното събрание, коментира: “Моделът на управление и финансиране, електронната здравна система, централизираните търгове за продажба на медикаменти, контролът върху реекспорта – нищо от това не бе изпълнено вече три години. И на практика ние стоим с един и същи проблеми“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme