Корнелия Нинова с политически коментар за 2019 година: Как е възможно България да бъде превърната в сметището на света!

Ninova plenum BSP

“Водата, чистите въздух и храна, както и горенето на боклуците ще бъдат основната тема на настъпващата 2020 година”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването “Годината” по Дарик радио.

В студиото тя представи документи с подписа на финансовия министър Владислав Горанов, които показват, че в периода 2014 – 2019-а година в страната ни са внесени 736 000 тона боклуци от трети страни, както и 3 тона болнични отпадъци.

Много неща могат да се простят на една власт, но не мога да проумея как е възможно България да бъде превърната в сметището на света?!”, коментира Нинова.

Тя показа и документ от министъра на околната среда и водите Нено Димов като доказателство, че 534 са фирмите, внасящи боклук в България.

Дишаме рак, пием отрова. Ще внесем законова промяна да забраним вкарването на боклуците от трети страни“, подчерта лидерът на БСП.

Нинова припомни, че лично е посетила село Яворец край Габрово. Там е видяла с очите си разпокъсаните бали с боклуци, включително болнични, които инвеститорът иска да промива във водата на селото и да пуска отпадъците в реката.

За Корнелия Нинова думата на 2019 година е “тревога”: “Имаше тревога сред семействата за децата им във връзка за Закона за социалните услуги, тревога сред медиците за заплатите им и за бъдещето на здравеопазването, тревога за хората – дали ще имат вода“.

Тя коментира и представянето на БСП на европейските и на местните избори: “Ние сме единствената партия, която увеличи броя на евродепутатите си. Увеличихме общинските си съветници и кметове на местните избори“.

Председателят на социалистическата партия заяви, че купеният и корпоративният вот, невалидните бюлетини и подмяната на истинския вот на хората са попречили на левицата да завоюва по-добри резултати на европейските и местни избори.

Нинова обяви, че БСП трябва да продължи по пътя, по който е поела – да бъде категорична опозиция и реформата в партията да продължи. “Предстои ни и за пръв път в над 100-годишната ни история пряк избор на председател. Останалите европейски страни – като Франция, Германия, Великобритания, Испания – отдавна са минали по този начин на избори. В другите страни това доведе до мобилизация в партиите, вярвам, че и тук ще стане така“, каза тя.

Искам да продължа промяната в БСП… Три години правим много болезнена промяна – шумна, публична, с различни мнения. Искам промяната да стане необратима, защото отговаря на очакванията на хората“, каза Корнелия Нинова.

Тя даде пример с въведените ограничения в БСП. Всеки депутат от партията не може да има повече от 3 мандата в Народното събрание, а лидерът й не може да е начело на БСП повече от два мандата.

Тези промени целят обновление. На местните избори имахме над 500 кандидати, които са под 35 години. Това не се е случвало досега в БСП. Сигурна съм, че и другите системни партии ще минат по този път. Ще ни последват, но много закъсняха. Ние започнахме преди 3 години, а те тепърва“, напомни лидерът на социалистите.

Думата на 2020 година е смелост. Имаме нужда от смели хора, от отърсване от страха и апатията. Трябва ни смелост за реформи и за визия напред“, категорична е Корнелия Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme